Bloggarkiv

Visar inlägg / sida av totalt 791 i arkivet.   
2023
4
Nov

AKTUELLT

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 44 (NR 423)

Publicerad 15:03 av Nigge

Jaha, då var det lördag igen och dags för ligamatch. Kan vi fortsätta den otroliga formen? Den som överlever lördag eftermiddag får se. COYB!

 

 

Ännu en vinst i lördags mot ett svårspelat Plymouth. Var det bara Hladkys förtjänst, och när får Walton chansen i ligan?

Pelle:
Hladky var briljant igen, men så vitt jag vet så gjorde han inget av de tre mål som tillsammans slutligen gav oss vinsten. Det här var återigen en lagseger. Ett lite rostigare lag. En rostig lagseger. Och trots att det ibland såg onödigt skakigt ut i backlinjen, så tycker jag att vår vinst var rättvis. Vi var bättre än Plymouth. Inte med mycket. Men ändå. Och Walton kan vi ju dryfta lite mer om under fråga tre.

AC:
Inte mycket för Hladky att göra på Whittakers drömmål, ja egentligen inte på deras reducering heller. Överlag har han bevisat sig och jag känner ingen som helst hets att få in Walton. Han skulle må bra av lite matchande dock…

 

Två bortamatcher följer, först mot Birmingham i dag, sen Rotherham på tisdag. Sex färska poäng till att hämta, va? Eller?

Pelle:
Birmingham har förlorat samtliga matcher (tre stycken), sedan Wayne Rooney tog över som manager. Det gör mig faktiskt lite nervös. Inte fan tycker väl han, Birmingham-spelarna eller supportrarna för den delen, att det skulle vara okej att förlora en fjärde match på raken. Här kommer man gå in och verkligen ge allt man har för att bryta trenden. Så nej, jag tror inte på Ipswich-vinst idag. Oavgjort, kanske. Rotherham avfärdar vi dock relativt enkelt på tisdag.

AC:
Ja, det kan jag utan omsvept säga att jag förväntar mig, hur det än må låta. Hade jag sagt för ett par/några säsonger sedan att jag mer eller mindre kräver full pott borta mot Birmingham? Knappast. Ja jisses, det har hänt en del.

 

Och cupsagan? Nu är den all… Tyckte du att det var nån som, så att säga, knackade på dörren till förstaelvan?

AC:
Knacka och knacka, det var väl ingen som stack ut direkt. Men Harness Go gillar jag dock alltid och lite positivt överraskad av Aluko’s skills och trygghet emellanåt. Han känns så självklar på något sätt trots att han i stort sett aldrig spelar… Baggott’s inhopp värmer såklart också.

En hyfsad cuprun, och bra tillfälle att lufta truppspelarna, men det är ganska tydlig klasskillnad på vår och Fulham trupp. Oh well, ”F—k the cup, we’re going up!”

Pelle:
Nej, verkligen inte. Och det var nog det som gjorde mig mer besviken än att vi åkte ut. Att matchen skulle bli tuff, det var givet. Fulham är ett stabilt Premier League-lag med flera tekniska spelare. Och vi ställde upp med en, låt säga, mindre teknisk startelva. Med spelare som spelade på ovana positioner. Och med spelare som inte spelat ihop med varandra på ett bra tag, om ens alls. Så att det gick som det gick var ju knappast chockartat. Det spelar för min del inte så stor roll och jag tycker att Kmac gjorde helt rätt som luftade samtliga av dem. Men. Jag hade hoppats på att få se några av spelarna lysa lite mer än vad de gjorde. Donacien och Harry Clarke gjorde ju båda två katastrofdåliga insatser. Dominic Ball och Jack Taylor var som bäst medelmåttiga. Christian Walton visade att det lär dröja ett bra tag innan vi ser honom i startuppställningen igen. Såg väldigt ringrostig och skärrad ut. Axel Tuanzebe, då? Debut och allt. Gjorde i alla fall inte bort sig. Spelade enkelt och lugnt, men var oskärpt i passningsspelet. Ändå helt ok försvarsinsats. Bästa Ipswich-spelare i onsdags…..åtminstone i 28 minuter, var Elkan Baggott. Och då inte bara för att han gjorde vårt mål. Det där är en blivande storback.

 

2023
28
Okt

AKTUELLT

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 43 (NR 422)

Publicerad 10:24 av Nigge

Hur ska vi göra med Kayden Jackson, vad hände egentligen i veckomatchen, hur löser vi dagens uppgift och vad tycker vi om tredjestället? Där har ni en frågespoiler som heter duga, svaren får ni ta del av nedan. Enjoy!

To Jackson or not to Jackson

 

Med Wes Burns skadad, skulle KMac kunna hitta en lösning där inte Kayden Jackson är inblandad i startelvan? Eller är jag för hård mot Jackson?

Conny:
Hade hellre sett Omari Hutchinson från start (även om jag är lite osäker på om de har samma position). Jag är för övrigt troligtvis också för hård mot Jackson. Han tillhör helt enkelt inte min kategori av favoritspelare. I ett gäng med Broadhead, Chaplin, Morsy, Davis, Burns, etc, så tycker jag inte att Jackson håller den kvalitet som man förknippar med det här laget. Med det sagt så ser ju McKenna något i honom och han har gjort en del bra prestationer och värdefulla mål också. Han har definitivt blivit en bättre spelare under McKenna. Men vilka spelare blir inte det?

Dan:
Han kan ju alltid använda Hutchinson på samma position. Men som de sa i studion före matchen mot Bristol C, så är Jackson mer lik Burns, och kanske bättre defensivt än Hutchinson. Jag blev lite övertygad av resonemanget i studion, att Jackson var ett bättre val på bortaplan, medan Hutchinson kanske fått starta på hemmaplan; så i dag kanske du ”slipper” se Jackson från start. Även om Jackson inte var på topp i onsdags, och slog bort lite för många inlägg, så tycker jag nog ändå att du är lite väl hård mot grabben.

AC:
Inte så lite favoritspelare för KMac så han hade nog inte uppskattat ditt ifrågasättande. :-)

Jag uppskattar naturligtvis hans speed men det ska, utan omsvep, erkännas att jag inte hade varit direkt missnöjd med alternativa lösningar.

 

Hur tycker du att laget hanterade att ha varit utan match i drygt ett par veckor?

AC:
Bitvis svettigt men ett otroligt bra resultat. Är ingen jättevän av landslagsuppehåll, särskilt inte när man befinner sig i en monsterform...

Conny:
Tre friska poäng in på kontot, det är ju det som räknas. Lite ringrostigt såg det allt ut och då speciellt de första fem minuterna och sista 20. Tempot och passningsspelet var väl inte riktigt där som vi är vana vid. Samtidigt så fanns det även i denna match riktigt bra perioder och sett över 96 minuter vann vi ändå ganska rättvist.

Dan:
Tja, det var lite knackigt och hackigt i början, och inte alls den flygande start på matcherna som vi har börjat vänja oss vid. Men målet, som var lite tursamt, kom ju rätt tidigt ändå. Och det tror jag var lyckosamt. För även om vi dominerade matchen efter det och fram till typ tjugo kvar, så blev det knackigt igen mot slutet, och vi hade väl lite tur igen att Bristol C inte lyckades kvittera. Men, ett bra lag ska ju ha lite tur också. Det kan bara bli bättre i dag.

 

Plymouth vann nykomlingsmötet mot ett hittills hopplöst Sheffield W i onsdags. Hur löser vi uppgiften att sätta Plymouth på plats idag?

Dan:
Det gäller nog bara att köra på som vanligt på hemmaplan. VI är otroligt starka och målpigga på hemmaplan, om än ganska generösa bakåt också. Förra året var matcherna mot Plymouth väldigt jämna kamper, men den här säsongen känns vi storleken större än Plymouth, som dessutom är direkt svaga på bortaplan, med tre oavgjorda och tre förluster. På papperet en ganska enkel match, fast så blir det ju aldrig i verkligheten. Men om vi bara spelar ut som vanligt och inte tänker bakåt på förra säsongen, så löser det sig här ganska enkelt och på bästa sätt.

AC:
Stackars Sheffield…hehe. Det brukar bli täta matcher och sena avgöranden mot Plymouth, men vi står bättre rustade i år. Jag inbillar mig att med tanke på hur förra säsongen utvecklade sig, existerar en viss rivalitet. Mycket av deras offensiv går, precis som förra säsongen, via Whittaker/Hardie så ”lite omild intensiv uppvaktning” av dessa herrar hade uppskattats. Annars tänker jag att vi nöter ner dem, precis som vi brukar. Vår styrka är att inte anpassa oss utan ha hög tro på vårt eget grundspel.

Conny:
Det finns inga genvägar. Vår kvalitet, hårda jobb och publikens stöd får bana vägen. Ingen underskattning, tack! Plymouth är inget dåligt lag. Forwardstrion med Whittaker, Bundu och Mumba har absolut kapacitet att ställa till bekymmer för vårt försvar. Ifjol spelade vi 1-1 på Portman Road och förlorade bortamatchen. Men gör alla spelare sitt jobb så tror jag på tre nya poäng. 3-1?

 

Så kom det, säsongens tredjeställ. Vad får det för betyg?

Conny:
Det får fyra av fem redhEDs från mig. Jag gillar retrostuket, vitt med svarta ränder funkar alltid fint ihop. Att jag fortfarande inte förstår vitsen med ett tredjeställ (förutom att klubbarna vill tjäna pengar) är en annan diskussion.

Dan:
Den är snygg, stilren och lite så där klassisk. Men kommer vi att använda den?

AC:
Riktigt trevligt! Ett vitt retroflörtande ställ som doftar 80-tal får alltid högsta betyg. Vurmar för 80-talets icke överdesignade ställ, så jag är således nöjd med både klassiska Umbro som leverantör och årets samtliga ställ som är något nedtonade. Sen kan man ju alltid diskutera behovet av ett reservställ till reservstället men jag är glad ändå. :-)

 

2023
21
Okt

AKTUELLT

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 42 (NR 421)

Publicerad 12:08 av Nigge

Antiklimax igår med inställd match, men som bekant ska det ännu mer till för att en lördagspanel ska bli inställd. Dan ställer frågorna, AC, Pelle och Nigge ger svaren. Håll till godo! COYB!

Antiklimaxfredag!

 

Massimo Luongo. Vilken sejour han har haft med oss sen han kom hit. Knappt ett steg fel, liksom. Och nu krönte han det med comeback i landslaget. Men handen på hjärtat, vad kände du när vi sajnade honom, och hur mycket har han överraskat?

AC:
Första sejouren hos oss för runt tio år sedan gjorde han ju inget dunderavtryck men givetvis, som med alla andra ex-spelare, har man undrat ”vad som kunde blivit” när han fladdrade förbi i en laguppställning hos en konkurrent här och där. Han var instrumental i framförallt QPR. Men visst, jag kan inte annat än erkänna att han överraskat riktigt positivt och är tacksam när han skrev på permanent.

Pelle:
Tänkte att det var en bra deal då. En spelare med revanschlusta och behov att visa sitt värde, fri transfer, gedigen erfarenhet från Championship, 30 år (ok ålder för en central mittfältare), landslagsmeriter och ett halvårsavtal (fall ifall det skulle gå käpprätt åt helvete). En smart och förståndig värvning, således. Men så här med facit i hand, så blev det ju t.o.m. bättre än vad jag hade kunnat föreställa mig. Luongo kan ha varit den ytterst avgörande faktorn till den scenförvandling vi såg ITFC göra under våren. Och han är fortsatt en viktig kugge i detta vinnande lag. Oavsett vad som än händer framöver, så förtjänar den mycket sympatiske Massimo Luongo en evig plats i allas våra supporterhjärtan.

Nigge:
När han kritade på hade jag i mina vlidaste drömmar inte kunnat tänka mig att han skulle komma att prestera på den höga nivå som han har gjort. Han och Morsy är ett fantastiskt par på mitten. Är jag överraskad över att de två skulle bli ett sådant radarpar? Ja.

 

Inför landslagsuppehållet pratade vi en del om det tuffa matchande med sju matcher på tre och en halv vecka, och att det kanske skulle bli definierande för säsongen. Och det slutade med sex vinster och en oavgjord. Nu har vi sex matcher på tre veckor före nästa landslagsuppehåll. Håller vi formen och kan kalla oss etablerade i toppen och pretendent på direktavancemang efter de här veckorna?

Nigge:
Nu fick vi inte visa varken framfötter eller stående på hälarna igår och det var kanske lika bra. Vi kommer ihåg hur det har varit i matcher med fruktansvärt dåliga väderförhållanden, det passar inte alls vår spelstil. Frågan är när matchen kommer att spelas. I närtid känns det osannolikt med tanke på det täta matchandet som nämns ovan. De matcher vi ändå har nu fram till nästa uppehåll känns överkomligt men med två fighter som är extra kittlande. Birmingham borta och Swansea hemma kan bli riktigt tuffa nötter att knäcka. Jag tror och hoppas ändå på att vi plockar ett gäng poäng på de närmaste ligamatcherna och är med och slåss om topp två när vi har betat av Swansea hemma.

AC:
Ett par tuffa bortamatcher, men överlag ser motståndet överkomligt ut. Visst kommer det komma en svacka som vi avhandlade för ett par veckor sedan, men den kommer inte än. Inte i detta sjok av matcher.

Pelle:
Efter att ha gjort en hastig nedslagning i spelprogrammet, konstaterar jag att det ser precis lika tufft och besvärligt ut som det gjorde fram tills föregående landslagsuppehåll. Och om det inte hade varit som så att jag känt mig tvingad att lägga undan min nötta gnällfilt (jag har vikt ihop den snyggt bredvid mig…för man vet inte när den kan komma till användning igen) så hade jag här kanske tyckt något i stil med; ”bara för att det gick bra förra gången, så betyder det inte att det per automatik kommer att göra det igen”. Men i stället tänker jag att det inte längre går att vifta bort det ITFC har åstadkommit under den här första tredjedelen av säsongen. Succén är välförtjänt. Visst handlar det delvis om att vi fortfarande är inne i ett fantastiskt flow. Men det är så mycket mer än bara det. Vi är där vi är, för vi är bra nog att vara där. Det är mot denna bakgrund vi nu ska estimera kommande matchresultat. Vi kommer att tappa enstaka poäng, dock omöjligt att säga hur många och mot vilka dessa kommer att tappas. Men formen kommer att bestå. Feelgood faktorn likaså. Och sannolikheten att vi ska bibehålla vår topposition fram tills nästa speluppehåll är nästan en självklarhet.

 

Hladky rankas av sajten Whoscored högst av alla målvakter i Championship. Vilken klass tycker du att han håller, och hur har han utvecklats i Waltons skugga?

Pelle:
Hladky? Överraskning av modell större. Inte bara att han visat sig vara en bra ersättare för Christian Walton, utan främst för att han blivit av så central betydelse för hela lagets sätt att spela fotboll. Ibland är tjecken mer libero än vad han är målvakt. Så även om han är en helt ok shot stopper, inte riktigt i paritet med de bästa i den här serien (och inte bättre än Walton), så är han tämligen unik i fråga om bolldistribution (framförallt med fötterna) och att snabbt kunna läsa av spelet längre fram i banan. I takt med framgångarna så har självförtroendet växt och han är nu mer auktoritär än vad han är fladdrig. Men vem ska då stå i mål när både Hladky som Walton är friska att göra så? Ja, mitt svar finns redan inkapslat i en parentes längre upp i detta textuella resonemang. Walton är en bättre målvakt i fråga om vad som bör vara målvaktens primära fokus….att hindra bolluslingen från att gå i mål. Walton är således min nr 1. Och likaså inser jag att det vore tjänstefel att plocka bort Hladky från startelvan just nu. Funderar därför på om det finns möjlighet att nyttja både samtidigt…Walton i mål och Hladky strax framför som libero. Snacka om att jag visar på förmåga att tänka utanför boxen…..

Nigge:
Helt osannolik utveckling på Hladky, vilken klippa han har varit för oss så här långt på säsongen. Han har gjort flera avgörande räddningar i täta vinstmatcher och skeden i matcher där det kunnat gå åt båda håll. Jag lyssnade lite på Football´s coming home och där pratade man om honom i väldigt varma termer. Det, om något, är väl ett bevis på hans utveckling när en svensk pod om engelska Championship också har honom som en av ligans bästa målvakter, om inte den bästa. Som Peller skriver så skulle det ha varit fint att kunna nyttja båda målisarna på samma gång nu när Walton är skadefri igen. Otrolig målvaktsuppsättning! Blir spännande att se vem som kommer att inneha förstaplatsen i kassen framöver. 

AC:
Riktigt sjuk sits vi befinner oss i och efter fjolårets säsong, då Walton var överlägsen i League One, var jag relativt osäker på om Hladky skulle omfamna ännu ett år på bänken som klar tvåa. Avancemanget till Championship var nog avgörande. Det är betydligt enklare att sitta på bänken i Championship än i League One inbillar jag mig. NU är jag extremt tacksam att han valde att stanna kvar. Vi har två målvakter av yppersta klass.

 

Nästa match
den 9 december 2023 kl 16:00

Middlesbrough - Ipswich Town

Senaste nytt om Ipswich Town

www.itfcsweden.com v.0.1.9
Copyright © 2002-2023 ITFC Sweden